Ung man mördad i Skarpnäck

Polisen fick in samtal om skottlossning i Skarpnäck vid halv sju på kvällen söndagen den 10 april. Dessutom fick de larm om att att en person låg ner i närheten av ett torg. Innan den skadade mannen fördes till sjukhus påbörjades livräddande åtgärder på plats. Mannen avled senare på sjukhus.

I de initiala uppgifterna har det kommit fram att några personer har sprungit från platsen i samband med ljuden av skott. Det finns även uppgifter att personer har lämnat med hjälp av fordon.

Den skjutne mannen som är i 20-årsåldern tog lång tid att identifiera men på måndagseftermiddagen gjordes en identifikation varefter anhöriga underrättades. Brottsrubriceringen på den förundersökning som polisen bedriver är mord.

Mordet på den unge mannen har sannolikt en koppling till de konflikter som pågått i södra Stockholms gängkretsar en tid och berör kriminella grupperingar i Farsta/Fagersjö, Enskededalen (Dalen), Flemingsberg, Älvsjö, Årsta, Skarpnäck med mera.

Personer från olika grupperingar är sedan 2019 indragna i konflikter som lett till flera mordförsök, mord och bombdåd. Konflikten ska ha börjat som ett personligt bråk mellan två tidigare vänner.

En av de ledande männen i konflikten, en 30-åring som anses ha en ledande position inom Flemingsbergsnätverket har dömts för att ha anstiftat ett mord på Årstabron hösten 2020. Efter mordet har flera ouppklarade sprängdåd skett. Även en dödsskjutning mot en 43-årig man och ett mordförsök på en 16-årig pojke i Farsta i oktober i 2021 antas ha koppling till konfliktkomplexet. Under november 2021 skedde ytterligare ett antal skjutningar och det har fortsatt med flera skjutningar i år.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!