Skjutvapenmord i Helsingborg innebär nytt bottenrekord

Vid 1-tiden natten till idag inkom larmsamtal om skottlossning i Fredriksdal, Helsingborg. När polis anlände till platsen vid ett koloniområde  påträffades en skottskadad man. Platsen där mannen påträffade ligger också i närheten av Filborna arena, ett gym- och simhallskomplex. Mannen var skjuten med flera skott. Han fördes till sjukhus där han dock avled. På platsen fanns även två andra män. En av dem greps direkt som misstänkt för mord. Men han släpptes snart igen och avfördes från utredningen.

Enligt polisen ska den skjutne mannen i 20-årsåldern vara känd av dem sen tidigare. Det kan enligt uppgift vara en ung man från Hörby som är 25 år gammal.

Skjutningen i Helsingborg innebär att 47 personer mördats med skjutvapen hittills i år. En av dessa personer har skjutits ihjäl av polisen. Minst sex, förmodligen fler, av morden har ingen gängkoppling, däribland 2 personer som mördades i ett så kallat utvidgat självmord där mannen sen tog sitt eget liv. I övrigt är ett skjutvapenmord i Borås, ett i Tärnaby, ett i Karlshamn och ett i Söderhamn inte kopplade till gängkriminalitet. Även ett skjutvapenmord i Hörby kan sakna gängkoppling.

I år har det alltså varit 46 skjutvapenmord jämfört med förra årets 45 stycken. Det har ännu bara gått 8 månader så det är en rejäl ökning. Nytt rekord alltså. Om än inget positivt sådant.

Läs mer:

 

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!