Våldsamt i Helsingborg

Just nu tycks den våldsammaste staden i Sverige var Helsingborg när det gäller gängvåld. Flera mord, skjutningar och sprängningar har ägt rum på kort tid.

  • Natten mot den 14 januari smällde det vid en entrédörr på Vildrosgatan i Helsingborg. Ingen person skadad.
  • Den 15 januari var en kraftig explosion på Furutorpsgatan. Inga personer skadade. En person har varit innne pp förhör men släppts igen.
  • På morgonen den 16 januari var det skottlossning mot en bostad i Hittarp. När patrull kommer till platsen kan man konstatera att det skjutits mot en bostad.
  • Den 18 januari sköts en man ihjäl på Norra Stenbocksgatan.
  • Natten mot den 19 januari besköts en lägenhet på Närlundavägen med ett stort antal skott. Även intilliggande lägenheter träffades.

Vilka det är som ligger bakom de olika dåden är oklart men eventuellt har det kopplingar till en konflikt i Köpenhamn mellan det kriminella gänget NNV (Nørrebro-Nordvest) och Satudarah MC. Denna konflikt har dessutom en koppling till två kriminella grupperingar i Malmö som återfinns på var sin sida i konflikten. Det ena nätverket är knutet till familjen Yomok och det andra till familjen Alzuriey. Personer från en eller båda dessa grupperingar ska enligt media ha synts till i Helsingborg.

Den man som sköts på Norra Stenbocksgatan kan ha en koppling till Satudarah MC eller i alla fall till personer i familjen Zein som ju har kopplingar till Satudarah MC.

Det har dessutom på kort tid skett två gängrelaterade mord i Malmö som sannolikt kan kopplas till samma konflikt. Dels ett mord på Värnhem den 14 januari där den mördade har en koppling till Satudarah MC och ett mord på Koralgatan i Lindängen den 22 januari. När det gäller det senare mord är det dock ganska osäkert om det finns nån koppling.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!