Bakluckemorden i Skåne

Bakluckemorden var ett brutalt dubbelmord som begicks år 2010. I januari 2010 hittades två lik i en brinnande bil på en viadukt över E6 i närheten av Getinge i Halland. De två låg i bakluckan och var delvis helt förbrända. Under utredningens gång kom polisen fram till att de två männen var hemmahörande i Arvika, Snart kom polisens också fram till att det hade blivit dödade på en gård mellan Dalby och Genarp i Skåne.

De två dödade männen hette Bahman Fattah (25-år gammal) och Kamil Hama Saeed Hussein (42 år gammal). Den senare var morbror  till den förstnämnde. De misstänks ha varit inblandade i en transport av narkotika eller av en större summa pengar från knarkhandel. Transporten tros på något sätt ha gått fel vilket ledde till deras död. De hade utsatts för grov misshandel och dött. Enligt polisen deltog troligen flera personer i misshandeln.

Av allt att döma lånade Bahman Fattah sig pappas bil för att genomföra en narkotikatransport av 51,5 kilo hasch från Skåne till Norge. Organisatör av transporten var en nederländare som var 33 år gammal år 2011 då häktades efter att ha gripits i Belgien. Han hade olika identiteter och olika identitetshandlingar i Norge/Sverige, Belgien respektive Nederländerna. När han greps hade redan 5 personer dömts för narkotikahanteringen. De fick mellan 5 och 7,5 års fängelse som straff.

De två tycks ha åkt till en gård mellan Dalby och Genarp i Skåne där de av okänd anledning mördades genom svår misshandel och skjutvapen. Därefter lades de deras kroppar i bakluckan på den bil som senare hittades i brand på motorvägen genom Halland i närheten av Getinge.

Misstänkta

En av de personer som bodde på gården, den då 35-årige Sroud Mohammed Shakir, blev efterlyst när polisen kunde knyta dubbelmordet dit. Även hans son Mahmoud Shakir som då bara var 16 år var en av de misstänkta. Sonen mördades 8 år senare, den 3 juli 2018 i Nydalaparken i Malmö. Detta efter att ha gått runt och skrutit om att tagit ett kontrakt för att mörda den ökände Amir Mekky. Sroud Mohammed Shakir har även han varit misstänkt för inblandning i andra mord, ett av dem var mordet på Robin Cortas i Helsingborg.  Sroud Mohammed Shakir anmälde sig själv till polisen i februari 2010 efter att ha varit efterlyst i en månad.

Gården där männen mördades var under en period också bostad för en då 42-årig norrman med kopplingar till kriminella kretsar. Detta bekräftade vad som redan tidigt i utredningen kommit fram om att de två mördade männen förmodligen hade kopplingar till Norge.

Totalt var det flera personer som misstänktes för inblandning i bakluckemorden. Bland annat N@bih Turki*, den då 42-årige norrmannen, Sroud Mohammed Shakir, hans son Mahmoud Shakir och hans dåvarande flickvän S@ndr@ Sv*nsson. De misstänktes, i olika kombinationer, för brotten medhjälp till mord samt skyddande av brottsling.

I slutändan tycks ingen person ha blivit åtalad för inblandning i bakluckemorden. Alle de misstänkta släpptes ur häktet. Morden är alltså olösta i likhet med många andra gängrelaterade mord.

Vid tiden för bakluckemorden var Sroud Mohamm*d Sh@kir involverad i flera grönsakshandelsföretag. Ett av dem äger han fortfarande tillsammans med en man vid namn Shw@n Bak*r. På den tiden hade han också ett bolag ihop med sin f.d. flickvän S@ndr@ Sv*nsson som också hade ett eget bolag i branschen. Fastigheten där mordet begicks ägdes av hennes föräldrar.

Läs mer:
Läs också:

 

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!