En man skjuten till döds i Blombacka, Södertälje

Halv åtta på söndagskvällen inkom larm om skottlossning i Blombacka, Södertälje. På plats vid Humlestigen där skjutningen inträffade påträffade polisen en skottskadad man som togs om hand av ambulans och sjukvårdspersonal. Mannen i 25-årsåldern fördes till sjukhus där han dock senare under kvällen avled. Redan vid halvettiden på natten greps tre män som misstänkta för skjutningen,

Enligt polisen är den skjuten kopplad till en kriminell gruppering vilket i detta fall betyder Södertäljenätverket och någon av de grupperingar inom nätverk som ligger i en konflikt med varandra. Den skjutne ska bära namnet George Korkis och ska tillhöra en gruppering inom nätverket som har sin bas i Lina/Saltskog. De tre gripna är för sin del kopplade till den så kallade Ronna-falangen.

Skjutvapenmordet är det sjätte under detta år i Södertälje. Det beror på att det uppstått en intern konflikt mellan två grupperingar inom Södertäljenätverket. Förmodligen på grund av de störningar som en massa domar på grund av avlyssningen av EncroChat, SkyECC och ANOM inneburit. Det har lett till att många personer, inklusive en del ledande personer åkt in i fängelse. Då har andra velat ha mer makt och inflytande. En konflikt har därmed uppstått.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!