Besökare och mest lästa artiklar 2022

År 2022 hade bloggen 1 982 216 visningar från 819 631 besökare enligt WordPress (den programvara jag använder) egen statistik. Enligt Google var det 1 130 155 sessioner från 777 622 användare. Det innebär att besökarantalet till bloggen minskade rejält jämfört med 2021. Detta för första gången sen jag startade den för mer än 15 år sen. Både besökarantelaet och antalet visningar är lägre än de varit under något år sen 2019. Orsaken till det är sannolikt till stor del på att jag under året fått två större störningar i tillgängligheten till bloggen på grund av saker som legat utanför min kontroll. Det har i sin tur lett till sämre Google-ranking vilket sen lett till färre besökare. Nedgången ägde främst rum under hösten.

Antal visningar och besökare 2014-2022.

De mest lästa artiklarna på bloggen är enligt WordPress följande artiklar:

Mest lästa artiklar 2020
Ledare i mc-gänget Satudarah mördad 45 309
Cederholm – en skånsk familj på skuggsidan 43 058
Kriminella nätverk och gäng 37 821
Gängland Malmö – Satudarah MC 20 398
Utesluten ur Hells Angels och mördad 16 351
Misstänkt mördare av Einár häktad i annat ärende 15 624
Intern konflikt i Östberganätverket 15 156
Tidigare medlem i Hells Angels mördad 14 126
Kurdiska rävens knarkliga 11 769
Gängland Södertälje 11 122

Alla artiklar med många läsare handlar om brottslighet. En artikel är gammal och den har fått många läsare för att skolmördaren bär samma namn som familjen artikeln handlar om. Skolmördaren i Malmö är dock inte alls släkt med den familj artikeln handlar om. Vi kan också konstatera att artiklar om mc-gäng tycks vara mer populära än artiklar om stadsdelsbaserade eller familjebaserade kriminella nätverk.

Skribenter och artiklar

Jag publicerar dock inte enbart artiklar om brottslighet utan också om politik ur ett vänsterperspektiv såväl som kåserier, krönikor och bokrecensioner med både mig själv och andra som skribenter. Stadigvarande skribenter och krönikörer är Hans Norebrink och Anders Karlsson.

Jag har avtal med Gemensambloggens Jan Wiklund och Gunnar Rundgren på Trädgården Jorden om att få publicera artiklar av dem som de tidigare publicerat på sina egna bloggar. Jag har dessutom ett avtal om att  återpublicera en del av Mikael Nybergs skriverier. Dessutom återpublicerar jag fria texter från Copyriot, Litteratur och klass, Emanuel Karlsten och Blankspot liksom en del texter från tidningen Internationalen av skribenter som bland annat Lars Henriksson, Kjell Östberg och Håkan Blomqvist.

Sajter och samarbeten

Under året har jag också fått arbeta om sajtens utseende på grund av krav från myndigheterna för att få utgivningsbevis som omfattar sajtens alla delar:

Jag har också deltagit i arbetet med att starta sajten Nyhetskartan. Jag har också för avsikt att investera pengar i tidningarna e-Folket och Flamman under året som kommer. Det görs genom att betala medlemsavgift i de föreningar som ger ut dem. I den förening som ger ut tidningen Internationalen är jag redan medlem.

Läs också:

Mest läst på Fiskebloggen Njord 2022

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!