Skjutning och bomb mot adresser i Tynnered

I fredags kväll sköts det mot en portdörr på Karneolgatan i Tynnered. Larmet inkom till polisen strax innan klockan 7 på kvällen. När polisen kom fram hittade de flera skotthål i en port.

Natten till idag (söndag) sprängdes det en bomb vid en port på Rubingatan. Redan under natten kom det in samtal till polisen om att folk boende i Kannebäck hört smällar i området. Polis sökte i området under natten utan att hitta något som tyder på att något smällt. Under förmiddagen ringde dock boende vid Rubingatan och uppgav att det var åverkan på en entréport på gatan.

Båda adresserna ligger i Tynnered vilket innebär att postadressen är Västra Frölunda och därför skriver många tidningar att bägge dåden skedde i Västra Frölunda. Adresserna är dock inte i närheten av varandra vilket GP påstår och måltavlan är därför troligen inte alls densamma vilket tidningen också påstår. Gatorna ligger i varsin ände av Tynnered, alltså långt ifrån varandra.

Gängkopplingar?

Ingen person skadades vid nåt av våldsdåden men enligt uppgifter i Göteborgs-Posten har adressen på Karneolgatan en koppling till en gängkopplad man i 20-årsåldern. Mannen ska enligt tidningen ha kontakter med personer i det kriminella nätverk som brukar kallas G-falangen (Goulara-falangen). Han är tidigare dömd för flera fall av narkotikabrott, rattfylleri och olovlig körning. Men aldrig för nån våldsbrottslighet. Med tanke på att GP inte kan skilja Karneolgatan från Rubingatan så är kanske inte heller påstående om en gängkopplad man på Karneolgatan korrekta.

Expressen uppger för sin del att en man som kopplas till det beskjutna huset nyligen dömdes till fängelse för ett grovt våldsbrott. En man som åtalades men frikändes för samma brott kan enligt GT också kopplas till adressen. Frågan är om de uppgifterna är de riktiga eller om de också är icke-trovärdiga. De stämmer ju inte direkt överens med uppgifterna i GP.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!