Fritagning av morddömd i Södertälje

Minst två maskerade gärningspersoner hotade kriminalvårdens personal när de skulle till tandläkaren vid tiotiden idag med en intagen person. Pojken transporterades av tre personer från Kriminalvården. Enligt uppgifter i media var han bojad då han betraktades som rymningsbenägen. De maskerade gärningspersonerna och den intagne personen lämnade platsen i en personbil.

Den fritagne personen är den 17-åring som mördade Fredrik Andersson på ett gym i Stockholm. Han har även tidigare varit på flykt då han strax efter mordet på Delta Gym tog sig till Armenien där han uppehöll sig i tre månader. Därefter återvände han till Sverige, greps, åtalades och dömdes till sluten ungdomsvård i 2 år och 11 månader för mordet.

Fredrik Andersson sköts när han ingrep för att försöka hindra ett mord på en person som då var medlem i Bandidos MC, Robert Loforsen. Mordförsöket på Robert Loforsen var en del i en konflikt mellan Bandidos MC och Bronätverket som dessutom är kända som allierade med kurdiska räven (Nätverk Foxtrot). Kanske skedde mordförsöket på kurdiska rävens uppdrag. 17-åringen är förmodligen kopplad till Bronätverket men kan också ha varit inhyrd för uppdraget.

Det är den andra fritagningen som skett på samma sätt på en relativt kort period. Den förra skedde i februari. Rymningar var under många år mycket ovanliga i svensk Kriminalvård men det verkar finnas en tendens till att de blivit vanligare.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!