Avbruten rättegång på grund av mordhot

Idag, onsdag, inleddes rättegången om gängmordet på Årstabron i Stockholm den 17 september 2020Efter några timmar in avbröts rättegången eftersom polisen fått uppgifter om ett planerat mord på en person kopplad till mordoffret. Åtta personer har gripits efter att ha avvisats från rätten vid en kontroll. Ytterligare ett stort antal personer har kontrollerats. Polisen ska enligt media ha inlett en förundersökning om försök till mord.

Avspärrningar upprättades runt Södertörns tingsrätt i Flemingsberg och tågtrafiken till stationen stoppades under nån timme. Den person som mördades bar namnet Sascha Dalgärd Viklund och tillhörde ett kriminellt nätverk i Farsta/Fagersjö. De tre personer som ställts inför rätta heter Abdul Haleem, Kevin Williams och Toj Kamrani. I samband med en skottlossning i Flemingsberg hittades sen ett vapen som visade sig ha använts även för att döda Dalgärd. Williams och Kamrani anses tillhöra en kriminell gruppering i Årsta.

Abdul Haleem från Bandhagen är misstänkt för anstiftan till mord. Han har tidigare suttit häktad för inblandning i och blivit dömd i det så kallade Sollentunafallet. Tillsammans med flera personer från kriminella kretsar i Göteborg (Hjällbonätverket och Backagänget) har han också dömts för narkotikabrott. Rättegången mot honom tycks komma senare. Ytterligare en man är häktad i sin frånvaro.

De åtta som gripits som misstänkta för att ha planerat ett mord tillhör samma kriminella gruppering som Haleem. En av dem, en 24-åring är en nära anhörig. De övriga är mellan 18 och 36 år gamla. En av dem, en 22-åring har tidigare blivit beskjuten och var sannolikt den egentliga måltavlan vid en skjutning i Farsta. Hans anses vara drivande i en gängkonflikt i Flemingsberg/Visättra. En annan gripen, en 23-åring, har tidigare setts leta efter det vapen som hittades i Flemingsberg.

Läs mer:

 

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!