Den stora momshärvan och den före detta rånaren

I torsdags, den 20 oktober, häktades en tidigare rånare som numera författare och föreläsare. Han är misstänkt för en rad grova brott i den så kallade mobilhärvan som också kallas den stora momshärvan. Mannen misstänks för att under 2020 ha gjort sig skyldig till grov näringspenningtvätt och flera grova skattebrott i ett företag som han ägt, Free2tech AB. Bolaget har dock försatts i likvidation, dvs är på väg att avvecklas. Påhittade affärer med mobiltelefoner och annan teknik har använts för att begära tillbaka stora summor moms från staten som aldrig betalats in.

Den person det rör sig om är Anders Adali som efter många år som yrkeskriminell och avtjänat fängelsestraff istället blev föreläsare och författare. Bland annat har han föreläst om hur företag och privatpersoner kan skydda sig från brott. Han har skrivit böckerna Sista rånet och Svenska rånare. Den senare år 2017 tillsammans med Theodor Lundgren.

Adali är också en återkommande panelmedlem i Breaking News med Filip och Fredrik på Kanal 5 och Aftonbladet TV. Bland annat har han varit programledare för Stoppa tjuven på Aftonbladet TV tillsammans med Jonas Leksell. 2013 medverkade han i dokumentären Brottskod på TV3.

Tyvärr verkar det nu alltså som om han fått ett återfall i brottslighet.

Läs mer:
Läs också:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!