Svensk gänguppgörelse i Turkiet

Två svenska gängkriminella med ursprung i Turkiet sköts ner under söndagskvällen på ett kafé i ett område vid namn Sariyer i norra delen av den enorma staden Istanbul. En av dem dog och den andra skadades. Enligt uppgifter i Expressen uppges det i turkiska tidningar att tre personer som misstänks vara svenska medborgare flydde från platsen efter skottlossningen. Återigen en svensk gänguppgörelse i Turkiet alltså.

Den person som avled var Mazlum Ayranci och den som skadades var Umut Koyuncu. De båda ska enligt uppgifter i media tillhöra Zeronätverket som valde Ismail Abdos (Jordgubben) sida i den interna konflikten i Nätverk Foxtrot. På den andra sidan i konflikten är den ledande personen Rawa Majid (Kurdiska räven).

En misshandel av Umut Koyuncu i Istanbul var det första våldsdådet i konflikten mellan Abdo coh Majid. Den ledde till en skjutning i Istanbul och sen var hela karusellen med skjutningar och sprängningar i Stockholm igång. Koyuncu ska dessutom ha vari en av de som förberedde mordet i Sarajevo.

Genom att Turkiets regim beviljat uppehållstillstånd och ibland också medborgarskap för svenska kriminella har de också fått gängkriminalitet från Sverige. Inte för att gängkriminalitet är nåt nytt i Turkiet men att en del av det har en sån tydlig koppling till Sverige är nytt.

Förmodligen har Erdogan-regimen sett de svenska gängkriminella som en möjlighet att destabilisera Sverige. Något de haft nytta av i förhandlingarna om NATO-medlemsskap. Men de hade fömodligen inte räknat med att de skulle börja skjuta på varandra i Turkiet.

Läs mer om Zeronätverket:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!

Ett svar på “Svensk gänguppgörelse i Turkiet”

Kommentarer är stängda.