Svensk knarkgrossist inblandad i skjutning i Turkiet

Enligt turkisk media ska en svensk narkotikagrossist ha stormat in på ett kafé i Istanbul i syfte att hämnas ett bråk som ägde rum tio dagar innan kaféattacken. En man och hans kompisar stövlade in på ett kafé i stadsdelen Sisli. Ett slagsmål utbröt mellan de instormade männen och ett antal män som satt på kafét. Flera skott avlossades också.

Bland de angripande nämns en A.C.P. bland de ledande personerna. Det ska vara han som är svensk. Han ska ha en konflikt med en man som kallas T.M. En konflikt som alltså lett till flera våldsamheter. Både A.C.P. och T.M. ska vara gripna av den turkiska polisen.

De enda som tycks ha skadats av skotten var en besökare på kafét som helt saknar kopplingar till organiserad brottslighet och ägaren av kafét. Enligt vissa uppgifter ska det dock vara en av svenskens fiender som är skadad. Enligt andra uppgifter ska det vara svensken som har blivit skjuten. Samma källa uppger också att den svenske mannen ska var en fiende til Rawa Majid (kurdiska räven). De två sistnämnda uppgifterna verkar mindre troliga.

Den svenske mannen ska enligt uppgift vara Ahmet Cinkitas som sen flera år är efterlyst i Sverige.. Han figurerar i flera narkotikautredningar med koppling till både Sverige och Spanien.

Bland annat förekommer Cinkitas i den stora utredningen med kopplingar till borgmästaren i Marbella och i utredningar med kopplingar till Vårbynätverket och Chihab Lamouri. Dessutom i utredningar kopplade till Ivan Cicak, utredningar där Yasin McHater figurerar samt i samband med utredningar som är kopplade till Mocro maffia. Yasin McHater är för del kopplad till Nätverk Foxtrot och Rawa Majid. Han använder ofta andra namn än sitt eget, i Spanien exempelvis Aboode Hadi Aboode.

Cinkitas är indirekt släkt med en av de misstänkta i den stora Marbella-härvan, en man vid namn Anders Nilsson. Den sistnämnde ska vara farbror till hans fru eller så är han gift med en faster eller moster till Cinkitas.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!