Konflikt mellan två släktnätverk

Släkten Ali Khan ligger enligt uppgifter i konflikt med en annan släkt från samma folkgrupp. Det ska enligt uppgifter handla om släkten Khodr. Enligt vad GT uppger handlar det om rent familjebaserad konflikt utan egentlig koppling till gängkriminalitet. En del av de inblandade personerna har dock såna kopplingar.

En kvinna från släkten Ali Khan ska ha gift sig med en man från släkten Khodr. GT uppger att det ska ha blivit problem i äktenskapet:

Enligt en polisrapport hade en kvinna ur Ali Khan-släkten gift sig med en person ur den andra släkten. På något vis hade paret hamnat i konflikt och kvinnan ansågs av Ali Khan-släkten ha behandlats illa av maken. Den medling och förhandling som påstås ha skett mellan släkterna – helt utan inblandning av polisen och rättssamhället – blev dock resultatlös.

Resultatet av den misslyckade medlingen var att ett par i 50-årsåldern besköts i sin bil på parkeringen vid Hjällbo centrum. De som sköt lämnade platsen i en bil. Skjutningen ägde rum den 26 september.

Cirka två veckor senare, den 13 oktober sköts det återigen. Nu i Malmö. På Docentgatan i Hermodsdal. Den som träffades av skotten var Abdullah Khodr. En person som är känd av polisen från kriminella gängsammanhang i Malmö.

Abdullah Khodr åtalades för grovt vapenbrott i augusti 2018 och dömdes så småningom i hovrätten till två års fängelse. Han ska också, enligt vissa uppgifter, ha varit inblandad i en kidnappning som ägde rum 2018-06-07. Den som kidnappades var Mio Johansson, halvbror till en av Malmös mest ökända kriminella, Daniél Johansson Petrovski.

Hederskultur

Det hela kan ses som ett typexempel på när släkter och familjer försöker lösa problem vid sidan av det normala rättsväsendet. Det går inte alltid så bra och då blir det ofta våldsamt även om mord är ovanligt. Några andra exempel på detta är släktfejden i släkten Fahkro och slagsmålen i Lund mellan släkterna El-Zein och Gültekin.

Med tanke på att mord ör ovanlig i släkternas konflikter är tidningen GT:s påstående om att Ali Khan är inblandade i en av Göteborgs våldsammaste gängkonflikter inget annat än nonsens.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!