Nya nätattacker mot Sverige – nördarna roar sig

En samling nördar i hackernätverket Anonymous (om det nu överhuvudtaget finns i verkligheten) tycker att Assange inte kan ha begått våldtäkt. Alltså ska landet som tänker förhöra honom om misstankar om våldtäkt straffas. Genom att man överbelastar, stör och hackar diverse hemsidor i landet.

Under onsdagen slog man till mot Domstolsverket, Socialstyrelsen och några universitet, nu under natten har man stört Riksbankens sajt för att slå mot svenskarnas plånböcker som det uttrycktes. De kanske borde ta reda på lite saker först eller? Attackera Riksbanken och sänka deras hemsida för att slå mot våra plånböcker? Snacka om slag i luften. Och vad har vi vanliga svenskar med misstankarna om våldtäkt att göra?

Sänka en sajt? Hur ska det slå mot vår plånböcker? Riksbanken? Vad har den att göra med våra plånböcker? På natten? Hur påverkar det oss när vi sover? Våra plånböcker? Hur tänker de där nördarna egentligen? Noll koll verkar de ha i alla fall.

Intressant?
Bloggat: Annarkia,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements

23 Replies to “Nya nätattacker mot Sverige – nördarna roar sig”

  1. Sverige som stat bryr ju sig inte om WIkileaks. Så det handlar om att man anser att våldtäktsmisstankarna är falska och en del i USA:s krig mot WIkileaks. Det senare är som jag ser det dumheter, om huruvida våldtäktsanklagelserna är sanna eller inte har jag ingen aning om.

 1. Som du ser det Anders är inte relevant i ämnet. Snarare så att dels gäller det wikileaks men snarare just denna attack och nästföljande gäller den husrannsakan och beslagtagande av servrar från PRQ. Att insinuera något annat är tyvärr att inte se allvaret i debatten. Nätverket är ett av dom slagkraftigaste som funnits på 00 talet. Att tro på den uråldriga stereotypen att det är finniga, joltdrickande, pizzaätande nördar ned stora glasögon är direkt dumdristigt. Jag tycker verkligen att din blogg är riktigt bra, men snälla se till att ha på fötterna innan du skriver så slipper det bli fel i faktan 🙂

  1. Vem har påstått att nördar är finniga och dricker jolt-cola etc? Inet jag i all fall. Påstå inte saker om mig och vad jag tycker som jag inte skrivit. Det är ett brott mot mina kommentarsregler och hade normalt resulterat i borttagande av kommentaren.

   Jag eller du vet inte om Anonymous finns eller inte. Det skulle lika gärna kunna vara CIA-betalda eller KGB-betalda typer såväl som några oberoende. Elerl inte. Det kan röra sig om att CIA, DIA, KGB elelr nån annan udnerrättelsetjänst påstår att de finsn av för mig oklara anledningar. Kanske så de kan skruva åt kontrollen och repressionen än mer med hänvisning till de farlige Anonymous osv. Eller så finns de och kommer att användas av världens stater och myndigheter för att skruva åt repressionen än hårdare. En utveckling de själva spelar med i och driver på genom sitt agerande.

   I såna här sammanhang litar jag inte på nån. Allra minst anonyma nätkommentatorer. Därför tror jag inte att det har med PRQ eller tankafetast att göra.

   1. Ber så hemskt mycket om ursäkt men jag tyckte allt jag höll mig på mattan. Ska jag tolka dig att du har konspirationsteorier?

    Jag vet till 100% att nätverket finns i allra högsta grad. Att tro annat är något naivt tyvärr.

    Sen gällande stereotypen. Beskriven bild är den generella bilden av just en teknik och datorintresserad ”nörd”.

    1. Jag har låg toleranströskel vad det gäller kommentarer på grund av alla möjliga tokiga högerextrema kommentatorer. Idag kanske lite värre än vanligt då humöret är lite uselt. Ber om ursäkt för det.

     Nej, jag har inga konspirationsteorier. Jag tror nätverket finns. Men jag kan inte veta. Däremot har jag så mycket personlig erfarenhet av säkerhetstjänster att jag vet att man inte kan lita på nåt då de är i farten.

     Jag är en nörd. De som sysslar med dataspel är nördar, de som sysslar med rollspel är oftast nördar. Det handlar om personer som ofta har en asperger-personlighet, ibland har aspergerdiagnos. Det är inget negativt begrepp för mig och många av mina vänner.

     1. Jag är allt annat än just högerextremist. Starka åsikter måhända men jag står i mitten. Säkerhetstjänster? Se detta som glimten i ögat, jag retas inte etc men ta av foliehatten 🙂 skämt åsido.
      Nätverket är ett resultat av massiva angrepp mot det fria internet. FRA, stora insatser mot fildelningen, införande av restriktioner sanktionerat i EU etc. Wikileaks är ett bra exempel. Tycker du det wikileaks gör är fel?

     2. Jag tycker Wikileaks är bra. Jag tycker Assange verkar vara en idiot. Som dock har gjort många bra saker (och eventuellt en del dåliga också).

      När det gällee säkerhetstjänster så har jag varit i personlig närkontakt med MUST (som ju innehåller IB eller KSI som det numera heter), Säpo (som ville betala mig för att bli angivare), norska militära underättelsetjänsen som kontaktade mig i samma ärende, danska PET och tyska säkerhetstjänsten såväl som Secret Service och förmodligen ett par andra US-amerikanska. Detta då jag var en ledande person i samband med Göteborg 2001 och är en ledande person (om än inte så viktig då jag kommer från ett litet skitland) inom europeiskt politiskt arbete på extremvänstersidan. Jag kan inte få ut min mapp från Säpo, vilket betyder att den fortfarande är aktiv. jag hyser inga illusioner om säkerhetstjänster. Det handlar inte om foliehatt. Det handlar om erfarenhet.

      Jag tror att säkerhetstjänster kan ha varit inblandade i anklagelserna mot Assange, jag tror ändå inte att han löper risk för utlämning till USA.

     3. Hmm.
      Vänta lite nu. Du tror alltså inte att den självutnämnde världspolisen som lägger näsan i blöt som orsakat stora delar av världens ekonomiska problem vid namn USA inte vill ha honom utlämnad? Titta på hur Sverige tog ur tandställningen, tog på sig knäskydden och ställde sig som en Saab gällande Brommaärendet med egyptierna. Wikileaks har som den wistleblower dom är uppmärksammat och belyst tusentals helt absurda ärenden som storebror USA har vart inblandade i. Gällande hans eventuellt väntande åtal i Sverige så har jag ingen åsikt. Förutom att han är fortfarande oskyldig. Värva dig som informatör pga extremvänstern?

     4. Nej det tror jag inte. Att USA inte gillar Wikileaks betyder inte automatiskt att de vill ha Assange (som sagt var, han är inte efterlyst i USA) Läs följande: http://blog.zaramis.se/2012/09/04/ingen-utlamning-av-assange-till-usa/
      http://blog.zaramis.se/2012/08/21/assangeaffaren-jag-ar-sa-trott-pa-vansterns-foliehattar/
      http://blog.zaramis.se/2012/08/19/om-assange-hamnar-i-sverige/
      http://blog.zaramis.se/2012/08/17/om-usa-ville-komma-at-assange/
      http://blog.zaramis.se/2012/07/30/assange-och-rattsakerheten-valdtaktsmal-och-rattsvasendet/
      http://blog.zaramis.se/2012/07/27/assange-och-feminismen-anonymous-och-feminismen/

      Fortsatt diskussion om detta här invid detta inlägg är att betrakta som off-topic. Det gäller också diskussion om Säpos närmanden till mig. Se inlägg som handlar om det.

      http://blog.zaramis.se/2009/09/11/ar-det-sapo-som-ar-klantiga/
      http://blog.zaramis.se/2011/11/24/inget-ovanligt-med-infiltratorer-fran-sapo/
      http://blog.zaramis.se/2011/09/18/klantskallarna-i-sapo/
      http://blog.zaramis.se/2011/05/23/sapos-normala-samarbetspartner-ar-inte-cia/
      http://blog.zaramis.se/2010/12/16/naiva-vanstermanniskor-och-assange-vad-underrattelsetjanster-kan-gora/
      http://blog.zaramis.se/artikelserier/overvakning-och-kontroll-fra-ib-sapo-och-must/
      http://blog.zaramis.se/2010/12/05/hur-mycket-samrore-har-anna-ardin-med-usas-sakerhetstjanster/
      http://blog.zaramis.se/2009/10/28/ib-affaren-och-overvakningen-av-vanstern-i-verkligheten/
      http://blog.zaramis.se/2009/10/14/det-har-med-overvakningen-fra-must-ib-och-sapo/
      http://blog.zaramis.se/2009/07/05/brevet-fran-sapo/

     5. Skall inte gå off topic. Lite synd dock för just off topic ämnena tenderar mynna ut i intressanta diskussioner. Nåväl, on topic och knyta ihop säcken. Gällande DdOS attackerna mot Sverige så är det ett resultat av svenska myndigheters angrepp och inskränkningar mot yttrandefrihet, kommunikation, etc. Jag har full förståelse för dom. Till skillnad från många andra som gapar online och inte gör något konstruktivt. Du borde väl veta, civil olydnad är väl ett väl bekant ord? 🙂

     6. Jag har inga invändningar mot metoden i sig. Men jag tycker det är missriktat i detta fall. Därför raljerade jag om det hela.

     7. /*off topic, borttaget*/ #AS Det nätverket gjort är att slå mot staten och indirekt mot medborgarna för att få medborgarna med sig. Tycker du personligen att kampen mot fildelning är effektiv? Vad man får för resultat = vad som just nu sker i attacker?

 2. Okej. Måste missat svaret så du kan utveckla vart man istället skulle riktat attackerna.

  1. Inte min uppgift att svara på. Men kanske vore det land som är den verkliga fienden till WIkileaks bättre att ha som mål. USA.

   1. Men återigen så gäller inte attackerna specificikt just wikileaks. Utan den HR som gjordes mot PRQ. Samt tidigare aktioner från svensk stat mot olika mål som nätverket reagerar på. Dom yttrar sitt missnöje pga tidigare nämnda händelser. Vilket i förlängningen slår mot privatpersonerna i ett led att skapa en mindre oro som leder till ett statsskick som får utstå missnöje inifrån.

Kommentarer inaktiverade.