Göteborg: Fängelse för utpressning

En man som tillhör släkten Ali Khan har dömts till fängelse för utpressning mot en restaurangägare i Göteborg. Mannen krävde först restaurangägaren i Kommendantsängen (Linnéstaden) på 200 000 kronor rakt upp och ner. Pengarna skulle betalas inom 5 dagar.

Två veckor senare stoppades restaurangägaren och en kollega in i en bil och kördes runt. Under resan tog gärningsmannen, Abdulrahman Ali Khan (mer känd som Tati Ali Khan) fram skjutvapen och utdelade slag mot de två männen. I samband med detta lämnade restaurangägaren över bankkort. 43 000 kronor i kontanter togs utKrögaren tvingades också att föra över 100 000 kronor till ett konto ett konto.

Slutligen hotades även en anställd på krogen. Abdulrahman Ali Khanvisa upp en svart låda och en fjärrkontroll för henne. Han meddelade att han hade planer på att spränga den aktuella restaurangen i småbitar och uppgav dessutom sitt namn.

Abdulrahman Ali Khan har under rättegången hävdat att mannen var skyldig honom pengar och att han bokat in en artist men inte betalt för det. Några bevis för nåt skuldförhållande eller nån spelning föreligger inte.

Straffet för Abdulrahman Ali Khan blev tre år och nio månaders fängelse för mindre grovt människorov, grovt olaga hot, bedrägeri, grov utpressning och försök till grov utpressning. Vilket straff hans enda identifierade medbrottsling fick är inte känt för mig i nuläget.

Abdulrahman Ali Khan har tidigare dömts för samma brott år 2017. Då fick han tre års fängelse för rån och grov utpressning. Offret den gången var en företagare i Lindome. Han har vid ett tillfälle också suttit häktad i tre månader för misstankar om inblandning i ett mord. Något åtal blev det dock aldrig.

Enligt uppgifter i GP har restaurangägaren beslutat sig för att sälja sitt restaurangföretag efter det inträffade.

Läs mer:
Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!