Våldsvågen i Stockholm – flera häktade

Flera personer har häktats i samband med den omfattande våldsvågen under den senaste tiden. En våldsvåg som främst kan kopplas till två kriminella nätverk, Dalennätverket och Nätverk Foxtrot. Våldsdåden har riktats mot personer som sägs ingå i dessa nätverk och släktingar till två ledande personer i nätverken. Men alla våldsdåd som skett sen jul i Stockholm kan inte kopplas till denna konflikt.

De två ledan personerna är greken som heter Mikael Tenezos och den kurdiska räven som heter Rawa Majid. Båda två befinner sig utomlands, Majid i Turkiet där han nyligen köpt sig ett medborgarskap och Tenezos förmodligen i Mexico. Andra ledande personer i Dalen-nätverket befinner sig också där medan nån eller några är i Bulgarien.

De brott som personer gripits och häktats för med koppling till konflikten mellan Dalennätverket och Nätverk Foxtrot är:

Sprängning i Kista på morgonen den 18 januari. På adressen finns ett företag som kan kopplas till en nära anhörig till greken. Två personer häktade, en en 23-årig man, Luc@s M*lk*r, från Södertälje och en 25-årig man, R0b*rto (Miklo) B0llstr?m från Upplands Väsby. De är häktade för brott mot lagen om brandfarliga varor och grovt narkotikabrott. Ytterligare tre personer är misstänkta för inblandning i sprängningen i Kista. En av dem, en 16-åring, har också blivit häktad för samma brott samt som misstänkt för försök till mord. 25-åringen släpptes ur fängelset i somras efter att ha avtjänat ett straff på tre och ett halvt år för grov misshandel och grovt vapenbrott. 23-åringen är tidigare dömd för bland annat narkotikabrott.

Sprängning i Årsta den 19 januari. Riktat mot en person kopplad till Nätverk Foxtrot. En 22-årig man från Vallentuna, H@b#b @kgün, är häktad. År 2021 dömdes han till ett och ett halvt års fängelse för grovt vapenbrott efter att ha skjutit med ett avsågat hagelgevär i samband med en musikvideoinspelning i Nacka. Tidigare han dömts för rån, övergrepp i rättssak och grov vårdslöshet i trafik.

Förberedelse till mord i Hammarbyhöjden den 20 januari. Riktat mot en medlem i Dalennätverket. Tre personer greps i en bil efter att de kraschat vid Gullmarsplan. Två unga tonåringar och en 22-åring från Turebergsnätverket i Sollentuna. 22-åringen har häktats misstänkt för förberedelse till mord och grovt vapenbrott. Han har tidigare dömts för för bland annat grov misshandel och försök till grovt rån.

Skjutning i Dalen den 21 januari. En man blev beskjuten men kom undan. Troligen sköts det mot fel man. Den egentliga måltavlan var en man från Dalennätverket. En 18-åring från Bromma och två 15-åringar från Jordbro greps senare i en bil i Solna. I bilen fanns flera vapen. Alla tre är häktade för mordförsök och grovt vapenbrott.

Detta är dock bara några av de våldsdåd som kan kopplas till konflikten mellan de två nätverken. Utöver detta har det skett flera andra våldsdåd som kopplas till andra gängkonflikter.

Läs mer om våldsvågen i Stockholm:
Läs mer om 23 st/Farsta yngre/Lost Boys:
Läs mer om Dalennätverket:
Läs mer om kurdiska räven:
Läs mer om Turebergsnätverket:

 

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!