Två skjutningar i södra Stockholm under natten

Vid niotiden igår kväll sköts och skottskadades en man i ett flerbostadshus i Flemingsberg. Den skottskadade mannen i 60-årsåldern fördes till sjukhus. Vid halvsextiden på morgonen hittades en man skottskadad utanför ett flerfamiljshus i Bredäng. Mannen hittades efter att polisen fått in larm om skottlossning i området. Han fördes till sjukhus i ambulans med livshotande skador. Två skjutningar i södra Stockholm under natten alltså.

Ingen person är gripen som misstänkt för någon av skjutningarna men två personer har hämtats in till till förhör angående skjutningen i Flemingsberg.

Enligt uppgifter i Aftonbladet ska mannen i Flemingsberg ha skjutits igenom dörren med mer än 10 skott. Han ska bara ha träffats av ett skott. Mannen är lindrigt skadad och talbar. Han ska enligt andra ganska osäkra uppgifter vara pappa, alternativt en ännu äldre anhörig till en gänganknuten ung man. Han tros inte ha varit det tilltänkta offret.

Andra uppgifter menar att det kan kopplas till skjutningen i Tyresö den 7 maj då den beskjutne ska ha varit Satar Haleem som ska tillhöra eller ha tillhört Flemingsbergnätverket. Han är bror till Abdul Haleem som är dömd för mordet på Årstabron. Båda två uppgifterna kan ju vara korrekta och enligt uppgifter i Aftonbladet är de också det.

När det gäller skjutningen i Bredäng finns det betydligt färre uppgifter men enligt ett vittne som uttalar sig i Expressen ska det ha varit 4-5 skott. Mannen som sköts i Bredäng avled på sjukhuset. Han ska enligt Expressen tidigare ha figurerat i ett hedersrelaterat brott. Det är som jag ser det osannolikt att de två skjutningarna hänger ihop. Men det är förstås inte helt uteslutet.

Läs mer:

3 svar på “Två skjutningar i södra Stockholm under natten”

Kommentera gärna med hjälp av ett Mastodonkonto

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.