Åtal för mordet på en 72-åring

Den tredje augusti 2023 sköts en 72-årig man till döds i en bostad utanför Hyllinge i Åstorps kommun. Polisen larmades till platsen vid 13-tiden på dagen. Två män greps snabbt som misstänkta för mordet på mannen. En man i 20-årsåldern och en man i 30-årsåldern. De greps i Kristianstadstrakten dit de också har koppling. Nu har det väckts åtal för mordet på en 72-åring.

Mannen som mördades var Mozafar Minasazi. Han är far till en man vid namn Siamak Minasazi som vid tidpunkten för mordet satt fängslad som dömd för ett flertal brott. Bland annat för förberedelse till mord och stämpling till mord till 6 års fängelse för mordplaner på flera personer i Helsingborg. Fadern har dock ingen som helst koppling till kriminalitet.

Dessutom är han dömd till fängelse för narkotikabrott som avslöjades i samband med den stora penningtvättshärvan i bolaget Worldexchange. Han var även misstänkt för penningtvättsbrott. För penningtvättsbrottet frikändes han dock men han dömdes till fängelse i 8 år och 6 månader för narkotikabrott.

I hans frånvaro tycks fiender istället ha inriktat sig på att mörda han när släktingar. I januari 2022 mördades en yngre bror vid namn Mohammad Minasazi och i augusti 2023 mördades alltså hans far.

Åtal

De två som greps i Kristianstad var Evr@rd Bd@ och Moh@mmd Abd. Evr@rd Bd@ är åtalad för mord då han anses ha skjutit medan Moh@mmd Abd är åtalad för skyddande av brottsling. Bd@ är också åtalad för grovt vapenbrott. Senare greps också Oct@v#an Dr@g@n, Imo Hansson (hette förut Imad Alzuriey), T@ha R@Zq och C@m#lla K@rlbrg. Dr@g@n och Hansson är åtalade för mord och grovt vapenbrott medan K@rlbrg och R@Z*q är åtalade för medhjälp till mord. Rättegången inleds den 26 maj

Oct@v#an Dr@g@n och Imo Hansson tycks ha varit de som beställt mordet. de har också deltagit i planeringen och genomförandet. De har förnekat inblandning. Det exakta händelseförloppet har beskrivits av skytten som valt att samarbeta med polisen fullt ut. Hela händelseförloppet filmades också av en övervakningskamera som den dödade mannen installerat. Det var anledningen till att mördaren så snabbt kunde hittas. Åtalet bygger till stor del på skyttens vittnesmål

Det hela ska handla om om någon typ av konflikt med en bilhandlare i Åstorp, Kh@lil S@rris. Flera personer i familjen Minasazi är också bilhandlare. Han har enligt uppgift ett horn i sidan till Siamak Minasazi och känner Imo Hansson. Den sistnämnde är tidigare bland annat dömd för mord och har under flera år varit en ledande person i Malmös grovt kriminella värld.

Ett flertal av de anhöriga till Siamak Minasazi har flyttat från Skåne till okänd ort och fått hemliga identiteter.

Läs mer:
Minasazi
Alzuriey

Ett svar på “Åtal för mordet på en 72-åring”

Kommentarer är stängda.