Aktiva konflikter i gängmiljön

I flera kriminella gäng och nätverk har det utbrutit interna konflikter som driver på skjutvapenvåldet i Stockholm. Nätverk och gäng som drabbats av interna konflikter är Fagersjönätverket, Flemingsbergsnätverket, Botkyrkanätverket, Södertäljenätverket, Lejonen, Bandidos MC i Östergötland och Östberganätverket.

Den interna konflikten i Fagersjönätverket har lett till att flera personer (Farsta äldre) gått över till Älvsjönätverket vilket lett till en konflikt mellan dem och Fagersjönätverket (Farsta yngre som ibland kallar sig Original Gangsters).

Aktiva konflikter av andra skäl
Järvafältet

Konflikterna i Rinkeby fortsätter också med oförminskad styrka. Mellan gäng som exempelvis Dödspatrullen, Shottaz, Filterlösa grabbar (FLG), Headshotligan (HSL), 24K, Husby hyenor och Never Broke Again (NBA).

Upplands-Bro

En annan konflikt involverar Bronätverket där en ung ledare verkar vara drivande i en våldsspiral:

En 22-åring från Bronätverket kopplas trots sin ringa ålder till flera mord. Då en person som stod nära honom nyligen mördades finns risk för att han kommer hämnas.

Bronätverket är bland annat i konflikt med Bandidos MC Stockholm.

Bandidos MC

Bandidos MC har nära kopplingar till Bredängsnätverket och Zeronätverket i Brandbergen. Bredängsnätverket har länge haft en konflikt med Östberganätverket som i sin tur har nära kopplingar till Märstanätverket. Dessutom finns det en konflikt mellan Bredängsnätverket/Bandidos och Sätranätverket med förgreningar till Spanien.

Vårby gård

Länge har det även funnits en konflikt mellan Nätverk May och Vårbynätverket som också berör Västeråsnätverket och Spanien.

Malmö

I Malmö finns flera aktiva konflikter som rör olika släktbaserade nätverk såväl som kriminella nätverk i Köpenhamn. En del av dessa konflikter har också kopplingar till Jönköping eller Spanien. Även i Helingborg finns konflikter som dessutom har koppling till andra delar Skåne.

Småstäder

I Kalmar, Eskilstuna och Kristianstad finns det också aktiva konflikter som involverar lokala kriminella nätverk.

Göteborg

I Göteborg tycks det för närvarande inte finnas några aktiva konflikter.

 

 

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!